Thursday, December 4, 2014

Fungsi Dan Manfaat Vitamin C Shaklee Plus

Teks: Maysarah Ahmat

Gambar : Google

Assalamualaikum w.b.tManfaat Vitamin C Plus Shaklee :

1. Membentuk kolagen

 - merangsang pembentukan kolagen. Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

2. Memperbaiki simptom pendarahan

 - kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

3. Peningkatan sistem Imun

 - membina sel darah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma. Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.

4. Memerangi kanser 

- Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang bahan kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

5. Mencantikkan kulit

 - Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

6. Memperbaiki Insomnia

 - Ia memperbaiki insomnia, stress yang berkaitan mental seperti keresahan.

7. Mengekalkan kolestrol sihat 

- Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah , pendarahan serebral dan skurvi.


Apakah simptom kekurangan vitamin C?Siapa yang memerlukan Vitamin C? Apakah sumber vitamin C?

Sekiranya anda ingin bertanya atau memerlukan konsultasi berkenaan
Vitamin Shaklee, boleh hubungi saya seperti di bawah:

 

No comments:

Post a Comment